Acest site foloseşte cookie-uri, ca să vă oferim cea mai bună experienţă de navigare în siguranţă. Mai multe detalii

Reţete-Merişorul de miere

Fructele de merișor de miere pot fi utilizate în mai multe feluri. Se poate folosi la preparare de suc, gem sau deserturi. Dacă gustați odată, cu siguranță vă veți îndrăgosti de gustul inedit.

Tort cu merișor de miere
Ingrediente:
Blat: 1 cană făină, ½ cană zahăr, ½ plic praf de copt, 2 ouă, 4 linguri ulei, 6 linguri lapte
Cremă: budincă de vanilie, ½ l lapte, zahăr, 100 g margarină, jeleu de fructe și o cană de merișor de miere
Preparare:
Se amestecă ingredientele pentru blat, după care turnăm compoziția în tava unsă cu margarină și tapetată cu făină. Coacem blatul în cuptor până devine auriu. Lăsăm să se răcească.
Fierbem budinca conform instrucțiunilor de pe pachet, iar când este rece, adăugăm margarina și punem toată compoziția peste blat.
Presărăm fructele de merișor de miere peste cremă, după care preparam gelatina și turnăm peste fructe.
Tortul se păstrează câteva ore în frigider, după care se poate consuma.  

Prăjitură cu merișor de miere
Ingrediente:
400 g merișor de miere, 400 g zahăr, 400 g făină, 2 ouă, 6 linguri ulei, ½ pachet praf de copt, 2 lingurițe scorțișoară
Preparare:
Amestecăm toate ingredientele până avem o compozoție omogenă.
Turnăm compoziția în tava unsă în prealabil cu ulei și presărată cu făină. Coacem aproximativ 30-40 minute în cuptorul preîncălzit.
După răcire putem adăuga glazură de ciocolată!  

Clătite cu merișor de miere
Ingrediente:
200 g făină, 1 ou, 1 lingură zahăr, sare, lapte, 250 g merișor de miere.
Amestecăm făina, oul, zahărul și sarea într-un bol, după care turnăm lapte peste, cât să avem o compoziție omogenă. După acesta adăugăm merișorul de miere. Într-o tigaie încălzim ulei, după care punem cu polonicul din compoziția de clătite, și o prăjim pe cele două părți. Când le-am scos din tigaie, le presărăm cu zahăr pudră cu scorțișoară.  

Prăjitură cu brânză de vaci, cu spumă și merișor de miere
Blat: 400 g făină, 170 g margarină, 80 g zahăr, sare, 3 gălbenușuri, 1 lingură smântână, un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
Umplutură: 750 g brânză de vaci, 3 albușuri de ou, 270 g zahăr, 1 lingură smântână, 2 linguri griș, coaja rasă de la o lămâie, 1 pachet zahăr vanilinat, 200 g merișoare de miere.
Spumă: 6 albușuri de ou, 250 g zahăr
Amestecăm ingredientele pentru blat, punem în tavă și coacem până când este pe jumătate gata, după care punem umplutura peste. Spuma o punem peste prăjitură când este aproape gata. Se coace la foc mic 15 minute pentru ca spuma să se usuce.  

Prăjitură cu fructe și brânză de vaci
Ingrediente pentru blat: 1 pahar smântână, 1 pahar zahăr, 3 pahare făină, 3 ouă, ½ pahar ulei, 1 plic praf de copt
Pentru cremă: 250 g brânză de vaci, zahăr după gust, 250 g merișor de miere
Preparare:
Amestecăm ingredientele pentru blat, punem în tavă. Peste această compoziție punem brânza de vaci amestecată cu zahăr, iar peste acesta punem merișoarele de miere.
Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 30-40 minute.  

Sirop din merișor de miere
Ingrediente:
3 kg merișor de miere, 1,8 kg zahăr, 200 g acid citric, jumătate litru apă
Spălăm cu grijă fructele, le curățăm și punem la fiert împreună cu jumătate litru de apă. Când fructele sunt moi, le trecem prin blender și trecem prin sită, pentru a scoate bucățile de fructe rămase. Sucul astfel obținut se amestecă cu zahărul și acidul citric și se fierbe până ajunge la compoziția unui sirop.  

Gem din merișor de miere cu scorțișoară

Ingrediente:
1 kg merișor de miere
Coaja și sucul de la o lămâie
½ linguriță scorțișoară
1 kg zahăr pentru gem
Preparare:
Curățăm fructele, le splălăm, le amestecăm cu sucul de lămâie, coaja rasă de lămâie și cu zahărul. Punem un capac peste oală și lăsăm așa pentru 3-4 ore.
Amestecând încontinuu, punem oala pe foc și lăsăm să fiarbă câteva minute, după care le punem în borcane.  

Lichior de merișor cu gin
Ingrediente: merișoare de miere, zahăr, gin
Preparare:
Umplem o sticlă de 1 l de culoare închisă cu merișoare de miere coapte. Adăugăm 150 g zahăr și umplem cu gin. Păstrăm la temperatura camerei și agităm zilnic. În aproximativ o lună putem savura deja lichiorul din merișor de miere.  

Address

Reprezentanţa în România,
S.C. HOMA S.R.L.
Cod fiscal: RO 6446941
Reg. Com. J14/794/1994
Sediu: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Salcâmilor nr 52

Punct de lucru: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Grof Miko Imre nr 4 bl 1 sc E ap 5 

Contacts

Tel: 0728 96 80 60,
0728 96 80 62,
0728 96 80 63
Fix: 0367 407 302

e-mail: officegardviu@homa88.ro