Acest site foloseşte cookie-uri, ca să vă oferim cea mai bună experienţă de navigare în siguranţă. Mai multe detalii

Merișorul de miere, fructul gardului viu comestibil

 În luna iunie, când rezervele noastre de vitamine şi minerale sunt încă goale, putem consuma aceste fructe deosebit de preţioase, care pe lângă conţinutul ridicat de vitamina C sunt bogate în fier şi în cupru .
Fierul este indispensabil pentru viaţă, este necesar pentru formarea hemoglobinei (celulele roşii) şi a mioglobinei (pigmentul roşu al muşchilor) precum şi pentru formarea anumitor enzime (fierul şi calciul sunt elementele care lipsesc de obicei din regimul alimentar al oamenilor). Pentru ca fierul să fie util în organism este nevoie şi de cupru, cobalt, mangan şi vitamina C. Toate acestea ajută la creştere. Creşte rezistenţa organismului la boli, sporind imunitatea, reduce oboseala. Împiedică şi vindecă anemia cauzată de lipsa de fier. Redă pielii tonusul necesar.
Organismul are mare nevoie de cupru pentru ca fierul să se încorporeze în hemoglobină. Participă la activitatea aminoacidului numit tirozină: deţine un rol important în ceea ce priveşte pigmenţii pielii şi ai părului. Este indispensabil pentru utilizarea vitaminei C. În principiu, menţine organismul în putere deoarece ajută la realizarea unei bune absorbţii.
În urma căderii florilor, apar merişorii de miere , de culoare verde care până în luna iunie devin mov închis. Gustul îi este sugerat şi de denumirea de: MERIŞOR DE MIERE
Fructele timpurii pot fi utilizate în numeroase variante. Consumate proaspete, ele constituie o infuzie de vitamine şi minerale pentru organismul fiecăruia. Pot fi uscate, congelate şi conservate pentru iarnă ca şi dulceaţă, gem, sirop sau lichior. >> Rețete 

Address

Reprezentanţa în România,
S.C. HOMA S.R.L.
Cod fiscal: RO 6446941
Reg. Com. J14/794/1994
Sediu: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Salcâmilor nr 52

Punct de lucru: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Grof Miko Imre nr 4 bl 1 sc E ap 5 

Contacts

Tel: 0728 96 80 60,
0728 96 80 62,
0728 96 80 63
Fix: 0367 407 302

e-mail: officegardviu@homa88.ro