Despre plantă
Informaţii importante
în format audio
Imagini despre plantă
Sădire, îngrijire
Sădire, îngrijire în imagini
Condiţii de cumpărare
Contact
Preţuri
Comandă
Ne-au scris clienţii mai vechi
 
 
     
 

Sădirea, îngrijirea:

 
    Sădirea se poate efectua numai în perioada în care planta se află în "stare adormită", de la sfârşitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie până ce natura începe "să se trezească" (sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie).
În cazul în care la plantarea din toamnă nu aveţi timp pentru asezarea fiecare plantă la locul ei , atunci le puteţi pur şi simplu îngropa în grupuri
 
       
 
Propunere de sădire:
 
 
la 20 cm una de alta într-un rând:  
 
 
 

În mod implicit , o să avem un gard viu mai frumos, mai dens, dacă îl plantăm în două rânduri, în zigzag intercalate. În acest caz avem nevoie de 9-10 fire pe metru liniar.
 
 
 

Se poate planta primăvara sau toamna. Deoarece perioada de plantare este toamna la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, este indicată pregătirea (din timp) a şanţului pentru plantare (de aprox. 25-30 cm adâncime şi max 25 lăţime dacă doriți să plantați în 2 rânduri. Într-un singur rând ajunge și lățimea de 10 cm) unde se vor planta plantele.

     
 
1. Să înmuiem bine rădăcinile timp de 24 de ore, pentru a se putea absoarbe cu apă.  
    2. Solul scos trebuie să-l îndesăm cu turbă sau cu compost, iar în cazul în care este un sol greu, lutos, se recomandă adăugarea de nisip (într-o concentrație de max 20-30%).
 
 

3. Planta se va aşeza în şanţ în solul devenit nămolos, se va presăra pământ peste rădăcini după care solul se va presa uşor pentru compactare în jurul rădăcinilor, astfel încât plantele să stea drept. Atenţie la poziţia corectă a rădăcinilor, să nu stea îndoite, deoarece aceasta le poate reţine în creştere.

Poziţia corectă a rădăcinilor se poate asigura dacă în stare semicompactată tragem uşor de plantă cu câţiva centimetri în sus faţă de suprafaţa solului.


Sfat: Folia Sovitex se aşează după plantare, deasupra solului la baza tulpinii după ce folia a fost găurită in  prealabil pentru fiecare răsad,astfel nu devine buruienos, solul păstreză mai bine umiditatea, si planta se dezvoltă mai rapid! Un pachet Folie Sovitex conține 10 metri liniari de folie cu lățimea de 60 cm.

Sistemul de picurare Soviaqua se aşează printre răsaduri, deasupra solului, sub folia Sovitex .

 
       
   
 
 
   


În timpul verii, după cum ne lasă creşterea plantelor, este bine să facem cel puţin o tăiere la jumătatea ramurelelor, apoi, la ultima tăiere din toamnă se recomandă ciupirea vârfurilor. Această plantă se ramifică prin tăieri. Astfel, cu cât tăiem mai aproape de punctul anterior de tăiere, cu atât va fi gardul mai des.

Atenţie! Fără tăieri vom avea un gard viu subţire, transparent, însă va face recoltă mai repede. Dacă am atins înălţimea optimă pentru gard viu, putem lăsa formarea nuielelor roditoare pentru a asigura o recoltă abundentă.


 
   
 
   
     
 
            Despre plantă  |  Sădire, îngrijire  |  Condiţii de cumpărare  |  Imagini despre plantă  |  Contact  |  Preţuri  |  Comandă