Despre plantă
Frunziş
Inflorescenţă
Recoltă
Grădină ideală pentru păsări
Sădire, îngrijire
Condiţii de cumpărare
Preţuri
Comandă
Contact
 
     
 

 
       
       
   
  1. Folie SöviTex

  2. Sistemul de picurare SöviAqua

 

Folie SöviTex

(mod de prezentare: într-un pachet se află o fâşie de ţesătură având lungimea de 10 m, lăţimea de 60 cm )

 

material

AVANTAJE:

•  Eliminarea buruienilor fără prăşire.

•  Păstrează umiditatea solului.

•  Permite pătrunderea umidităţii.

•  Asigură ventilarea optimă a solului.

•  Ajută la formarea unui frunziş sănătos de culoarea verde viu.Creşterea rapidă a gardului viu minune se poate accelera prin păstrarea umidităţii solului. Din acest motiv recomandăm folosirea ţesăturii SöviTex. Ţesătura SöviTex , confecţionată din multe fire, permite pătrunderea umidităţii, asigură ventilarea solului în scopul prevenirii creşterii gradului de aciditate a solului, totodată nu permite creşterea buruienilor în preajma plantei şi blochează calea de evaporarea intensivă a solului.

Ţesătura este confecţionată din fâşii de polietilenă de 2-3 mm lăţime, 15-25 microni grosime.

 

sistem

După cum se vede, ţesătura se fabrică din fire de polietilenă de lăţimea unor beţe de chibrit.

 

Ţesătura acoperă de lumină suprafaţa de sol din împrejurimea rădăcinii plantei, astfel nu permite creşterea buruienilor.

plastic

Ţesutul uniform asigură capacitatea de permeabilitate omogenă pe suprafaţa de 1 cm 2 .

 


Ţesutul a fost confecţionat în lăţimea de 40 cm, iar capetele au fost finisate prin sudare PE împotriva deteriorării.

Acesastă cuvertură de sol vine în ajutorul Dvs. pentru înlăturarea operaţiilor de deburuienare precum şi efectuarea afânării solului în scopul deburuienării.

La folosirea foliilor tradiţionale din PE din păcate se poate întâmpla, ca efectul atins să fie total opus celui dorit.

Deoarece se elimină creşterea buruienilor, însă folia nu permite ca umiditatea naturală (în majoritatea cazurilor nici cea artificială) să pătrundă în rădăcina plantei, aceasta se evaporă de pe suprafaţa foliei.

Din păcate degeaba aplicăm încrestări aleatoriu pe suprafaţa foliei, deoarece datorită neuniformităţii solului se poate uşor întâmpla, ca încrestarea să ajungă deasupra unei suprefeţe de sol aflată la un nivel mai înalt, astfel apa se va strânge în găuri, după care se evaporă.

 

Folia oferă o excelentă metodă pentru înlăturarea ecestei probleme, deoarece umiditatea poate pătrunde foarte uşor printre firele ţesăturii, asigurând astfel păstrarea umidităţii solului, aerisirea acestuia şi totodată nu permite evaporarea semnificativă a umidităţii.

 

gard

Într-un pachet se află o cantitate de folie care serveşte la plantarea a 10 m.

 

Folia SöviTex a fost creată luând în considerare folosirea cea mai optimă. Un pachet se poate utiliza pentru plantarea unui gard viu având lungimea de 10 m.

După prima tăiere aplicată plantei deasupra solului (10-15 cm) de la începutul primăverii (prima primăvară) pe folie se vor face încrestări longitudinale şi transversale, pentru că astfel planta se poate pătrunde mai uşor şi fără deteriorări prin folie.

   

 

plastic gard

În cazul plantelor plantate toamna ţesătura se va plasa lângă rândul de gard viu doar la prima tăiere de primăvară (care se va efectua la 10-15 cm deasupra solului) şi poziţionând rădăcina la mijloc, în funcţie de modul de diviziune a rădăcinii se vor efectua (de ex. cu ajutorul unui cutter) încrestări transversale.

 

 

gard

Cu ajutorul găurilor efectuate în ţesătură aceasta poate fi aşezată cu uşurinţă deasupra liniei de plante (aflate la câte 10 m). Este de recomandat aşezarea unor pietre mai mari sau pământ pe ţesătură în scopul prevenirii îndepărtării acesteia sub efectul unui vânt mai mare.

 

Mai multe detalii aici. > >

 

   
28,90 lei (289 000 lei vechi) /pachet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
     
 

Sistemul de picurare SöviAqua

În scopul unei dezvoltări sau creşteri armonioase şi sănătoase a plantei, o maximă importanţă o prezintă nu doar lumina, ci şi solul, umiditatea şi substanţele nutritive. În cazul lipsei sau a deficitului oricărui element, planta se usucă, ajungând ulterior să moară.  Folia SöviTex reprezint ă un mijloc eficient şi o soluţie excelentă în crearea gospodăririi cu apă. În acelaşi timp, dacă doriţi să găsiţi o rezolvare în procent de 10 0% , aveţi posibilitatea de a utiliza implicit şi sistemul de picurare SöviAqua.

Elementele sistemului SöviAqua au fost create de aşa natură, încât să asigure plantei dvs. şi în condiţiile cele mai neobişnuite, favorizarea celor mai extreme abilităţi/capacităţi de dezvoltare.  Sistemul tubular confecţionat din material plastic prezintă la fiecare 10 cm un spaţiu de picurare pe o lungime de 1 cm.
Sistemul nu necesită o reţea centrală de apă, deoarece la o presiune de 0,4 - 0,5 bari- spre exemplu, în cazul unui rezervor aflat deasupra solului- acesta are capacitatea de a funcţiona excelent.

Sistemul SöviAqua - asemeni foliei SöviTex- se compune din elemente cu lungimea de 10 m, suficiente poziţionării sale sub gardul viu cu lungimea de 10 m.Fiecare pachet/ambalaj SöviAqva conţine:

 

10 m ţeavă de picurare
1 dispozitiv de racordare la furtunul general al apei de grădină

1 dispozitiv terminal de obturare
1 prelungitor, în cazul în care doriţi să racordaţi ulterior o ţeavă de tip Söviaqua


folie

textil Dispozitivul de prelungire . Aveţi posibilitatea de a racorda 2 ţevi de picurare. Nu aveţi nevoie de brăţară/bridă exterioară de strângere.
   
textil_2 Dispozitiv de racordare a furtunului de grădină. Aveţi posibilitatea de a-l racorda la furtun şi la ţeava de picurare fără utilizarea unei brăţări/bride exterioarede strângere.
   
textil 3 Dispozitiv terminal de obturare . Puteţi astfel închide capătul furtunului de picurare. Nu aveţi nevoie de o brăţară/bridă exterioară de strângere.
   

 

 

Profil "T" pentru Sistemul de picurare Soviaqua

Ulmul de Turkestan este o plantă foarte rezistentă , nepretenţioasă la condiţiile climatice, ale solului, însă este foarte recunoscătoare pentru fiecare îmbunătăţire ce aducem în jurul lui (udările, fertilizările cu soluţia nutritivă Damisol, mulcire cu folia Sovitex, tăierile din primăvară şi vară etc).
Cu ajutorul profilurilor "T" pentru sistemul de picurare Soviaqua este posibilă adaptarea distanţelor dintre furtuni la distanţele dintre rânduri astfel udarea este mai:

•  eficientă
•  economică
•  precisă

Aceste profiluri "T", împreună cu sistemul de picurare Soviaqua pot fi folosite şi la alte culturi (căpşuni, trandafiri, culturi leguminoase etc.), puteţi să creeaţi propria reţea, asigurând o udare uniformă a plantelor şi micşorarea timpului de udare.

Colţurile nu fac parte din pachetul sistemului de picurare Soviaqua, ele trebuie comandate separat.

Preţul acestora este de 7,90 lei / buc *.

* Preţurile conţin TVA.

 

 
   
 
     Despre plantă   |    Sădire, îngrijire    |   Condiţii de cumpărare   |    Imagini despre plantă    |  Contact   |   Preţuri   |   Comandă